Nieuws

Brobbey is het niet eens met keuzes scheidsrechter: 'Geeft veel te snel kaarten'

Brobbey is het niet eens met keuzes scheidsrechter: 'Geeft veel te snel kaarten'

01-12-2023 00:06 Laatste update: 00:08

Ajax-spits Brian Brobbey heeft in een interview na afloop van de verloren Europa League wedstrijd tegen Olympique Marseille vertelt dat hij het niet eens was met bepaalde beslissingen van de scheidsrechter. De Amsterdammers verloren de knotsgekke wedstrijd met 4-3.

Brobbey baalt van bepaalde beslissingen van de scheidsrechter. "Ik vond dat hij veel te makkelijk de gele kaarten weggaf", steekt de spits van wal. "Er overheerst geen goed gevoel, ik denk dat we de wedstrijd in onze handen hadden en het eerder hadden kunnen beslissen", stelt de spits, waarna hij ingaat op waar deze nederlaag aan te danken is. "Details, op het laatste moment geven we een penalty weg, wat niet nodig was. Hier moeten we van leren."

De van een blessure teruggekeerde aanvalsleider wil niets weten van de kritiek die hij vaak krijgt. "Eerlijk gezegd scoor ik bijna altijd, dus ze mogen lekker praten", benadrukt Brobbey. 

Brobbey scoorde in de wedstrijd tegen Marseille zijn eerste twee doelpunten van deze Europa League campagne. In de Eredivisie wist de Ajacied het net vijf keer te vinden en leverde hij drie assists.