Nieuws

Van Bommel uit zorgen over de VAR: 'Zijn ze wel capabel genoeg?'

Van Bommel uit zorgen over de VAR: 'Zijn ze wel capabel genoeg?'

29-11-2023 11:30 Laatste update: 11:30

Na de vijfde nederlaag van Royal Antwerp in de Champions League heeft Mark van Bommel zijn bedenkingen geuit over de VAR. Ondanks de 1-0 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk op dinsdag is de coach van mening dat zijn team een strafschop had moeten krijgen.

Antwerp meende tweemaal aanspraak te maken op een penalty. Kort na rust was er volgens Van Bommel sprake van een overtreding op Vincent Janssen, die zelf ook aandrong op een strafschop. Na een uur spelen negeerde de arbitrage een handsbal van Shakhtar in het zestienmetergebied. Hierdoor bleef de 1-0, die voor rust was gescoord door Mykola Matvijenko, de eindstand.

"Ik vraag me toch af wat zij zien, of vragen jullie je dat niet af?", zei Van Bommel tijdens de persconferentie na afloop van de nederlaag. "Af en toe snap ik het niet meer. Zeggen jullie het maar. Dit is wel een vraag die bij veel mensen leeft. Wat zien zij als VAR? Zijn ze wel capabel genoeg, snappen ze wel het voetbal?"

Volgens Van Bommel was de VAR niet de enige reden voor de nederlaag. "Dat is niet de reden dat we verloren hebben. Maar ja, wat moeten we doen? De VAR afschaffen? Bekijk het maar, jongens, maak er maar een stuk van", besluit de oefenmeester van Antwerp.