Opinie

'Jonk volgende die gaat sneuvelen bij Volendam, kun je vergif op innemen'

'Jonk volgende die gaat sneuvelen bij Volendam, kun je vergif op innemen'

27-11-2023 19:26 Laatste update: 19:46

Mike Verweij denkt dat na voorzitter Jan Smit binnenkort ook technisch manager Wim Jonk wordt ontslagen bij FC Volendam. Maandagmiddag werd bekend dat de raad van commissarissen van de club afscheid neemt van de zanger, maar volgens de journalist van De Telegraaf gaan er binnenkort meer koppen rollen.

"Je kunt er echt vergif op innemen dat na Jan Smit ook Wim Jonk gaat sneuvelen", aldus Verweij in de podcast Kick-Off. "Een clubicoon die zijn nek heeft uitgestoken, ook Jan Smit. Hij hoefde dat niet te doen, is tien jaar geleden in de club gestapt met één groot doel. Hij heeft een oranjezwart hart en die wordt gewoon afgefikt tot aan de grond door mensen die totaal geen recht van spreken hebben en ook minder feeling bij die club hebben."

De verrassing was dan ook groot toen Smit via Instagram zelf bekend maakte dat de RvC van hem én de rest van het bestuur af wilde. "Ik ben ook benieuwd hoe de gemeente Volendam hierover denkt. Het is heel pijnlijk hoe mensen als Smit en waarschijnlijk binnenkort ook Jonk gaan sneuvelen", aldus Verweij.

Laatstgenoemde was tot voor kort nog coach van het eerste elftal. Hij werd in de zomer opgevolgd door Matthias Kohler, zijn Duitse assistent. Jonk ging het technische beleid vormgeven. "Ze hebben natuurlijk wel alles neergezet voor dit seizoen. Ik neem aan dat dat wel goed geregeld is", voegt Valentijn Driessen daar aan toe.

"Ze hebben zich natuurlijk niet voor niets met dit materiaal opgescheept, wat in mijn ogen zwaar onvoldoende is voor de Eredivisie. Ik ben heel benieuwd of er nu een bepaalde oproer ontstaat. Vanaf de buitenkant zou je meteen zeggen; wat een onzin en hoe kun je dit nou doen? Maar je weet precies hoe alle lijntjes lopen in dat Volendam. Misschien komt er wel helemaal geen oproer en staan sommigen wel heel hard te juichen dat dit is gebeurd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!