Nieuws

Taylor kan frustratie rond 'zijn' Ajax moeilijk loslaten: 'Echt mijn club'

Taylor kan frustratie rond 'zijn' Ajax moeilijk loslaten: 'Echt mijn club'

21 november - 13:37

Kenneth Taylor krijgt rond zijn spel bij Ajax veel kritiek te verduren. Echter is de middenvelder zelf ook kritisch richting zichzelf. In gesprek met Voetbal International blikt Taylor terug op het moeizame spel van Ajax dit seizoen.

Taylor blikt kritisch terug op zijn spel en is zelf van mening dat er 'genoeg' beter moet in zijn spel. "Aanvallend kan ik belangrijker zijn met goals en assists bijvoorbeeld. Daar gaat het minder goed dan vorig seizoen. Dat ligt ook een beetje aan de andere rol die ik nu heb, maar goed, ik vind dat dat wel beter kan", meent de middenvelder. "En ik moet beter worden in de verdedigende duels, zeker op de positie waar ik nu sta. Daar hamer ik op bij mezelf." In het elftal van Ajax wisselt de positie van Taylor veelvuldig. Zelf weet de middenvelder waar hij het liefst speelt. "Waar ik de tweede helft tegen Almere City speelde, als één van de twee aanvallende middenvelders. Daar voel ik me denk ik het fijnst", vervolgt Taylor.

"Natuurlijk kom je op de ene positie meer in je kracht dan op de andere, maar dat mag nooit een excuus zijn", weet Taylor. Het is ook niet zo dat ik alleen maar wil aanvallen, hoor. Ik speel ook vaak wat meer als 'nummer 6' of als 'box-to-box-middenvelder'. Uiteindelijk zijn we één team en daar geef ik alles voor. Als ik me dan weg moet cijferen zodat het team beter draait, vind ik dat prima en zal ik dat altijd doen."

Nederlagen Ajax doen pijn

Zaterdag wacht er voor Taylor een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Normaal gesproken op papier een gemakkelijk karwei, maar het draait dit seizoen niet goed binnen Ajax. De vele nederlagen doen Taylor dan ook pijn. "Dat vind ik oprecht wel lastig, want het is gewoon écht mijn club, snap je? Ik speel hier vanaf mijn achtste en ben altijd een échte Ajacied geweest", kaart de middenvelder aan. "Soms neem je dat dan wel mee naar huis, dan kan ik flink chagrijnig zijn. Dat is natuurlijk niet ideaal, maar ik kan het moeilijk tegenhouden."

Taylor maakte al 83 keer zijn opwachting in het eerste van Ajax, waarin de middenvelder goed was voor twaalf doelpunten en tien assists. Dit seizoen staat zijn teller op één doelpunt en assist in zeventien optredens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!