Nieuws

Turkse-debutant stond samen op het veld met vriend Kökcü: 'Reisden altijd samen'

Turkse-debutant stond samen op het veld met vriend Kökcü: 'Reisden altijd samen'

20 november - 16:45 Laatste update: 16:45

Tiago Çukur is boezemvriend van Orkün Kökcü en al samenspelend bij Turkije maakte de spits zijn debuut in het Turkse elftal. Zelf speelt hij na een hoeveelheid aan clubs in binnen- en buitenland bij zijn 'droomclub' Fenerbahce. In gesprek met Voetbalprimeur deelt de voetbalavonturier zijn ervaringen. 

"Ik ken hem al vanaf de jeugd van Feyenoord", zegt Çukur over zijn band met Benfica-speler Orkün Kökcü. "We reisden altijd samen met de trein naar de club. We kwamen allebei uit de hoek van Amsterdam en Haarlem. Orkun stapte dan op bij station Bijlmer Arena en samen gingen we dan naar Rotterdam om te trainen bij Feyenoord. Het is dan ook heel mooi dat hij erbij was bij mijn debuut voor Turkije. Ferdi Kadioglu deed ook mee, dat is ook een heel fijne jongen."

Zelf mag de spits ook nog uitkomen voor Nederland en Curaçao. Hij ziet wel een groot verschil tussen zijn geboorteland en Turkije. "In Turkije is iedereen heel erg met familie bezig. In Nederland zijn spelers ook nog veel bezig met een hapje eten of wat doen met teamgenoten, maar in Turkije ben je altijd met je familie. Je kan daar ook bijna niet over straat als je in de stad bent."

Çukur speelt op dit moment bij SK Beveren, maar hij is eigendom van Fenerbache. Sinds kleins af aan is het zijn favoriete club. "Ik ben opgegroeid met familie van mijn Turkse kant en die waren allemaal al Fenerbahçe-supporter. Ik heb de club altijd gevolgd en altijd hoop gehad op deze transfer, dus als het dan lukt dan is dat echt een jongensdroom." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!