Nieuws

Naam Arnesen duikt op in fraudeonderzoek rond Chelsea: PSV-commissaris reageert

Naam Arnesen duikt op in fraudeonderzoek rond Chelsea: PSV-commissaris reageert

15 november - 10:51

In een grootschalig fraudeonderzoek naar oligarchen uit Rusland, waaronder voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, is de naam van PSV-commissaris Frank Arnesen opgedoken. In het onderzoek, onder leiding van The Guardian, wordt gekeken of Abramovich zijn voormalige club wel op de juiste manier heeft gefinancierd.

Arnesen, die tussen 2005 en 2010 werkzaam was als technisch directeur van Chelsea, zou via een zogeheten 'offshore bedrijf' een bedrag van 287 duizend euro hebben ontvangen. Het is volgens de krant een van de manieren waarop voormalig eigenaar Abramovich de regels probeerde te omzeilen. In een reactie aan het medium laat Arnesen weten zich van geen kwaad bewust was en het bedrag ook aan heeft gegeven bij de belastingdienst.

Naast de betaling aan Arnesen komen er flink wat andere mysterieuze betalingen van Abramovich aan het licht. Zo ook de betaling van tien miljoen pond op 18 juli 2017 aan de Italiaanse zaakwaarnemer Federico Pastorello, die weer banden zou hebben met de toenmalige hoofdtrainer Antonio Conte. Een dag na de betaling verlengde Conte zijn contract bij Chelsea. In het onderzoek wordt ook een groot aantal transfers genoemd, waarmee Chelsea mogelijk de FFP-regels wist te omzeilen. Zo zou de zaakwaarnemer van Eden Hazard een jaar na zijn overstap in 2012 van Lille naar Chelsea een bedrag van zeven miljoen hebben ontvangen. Verder wordt er ook aandacht besteedt aan de invloedrijke zaakwaarnemer Vlado Lemić, die dan weer tussen 2005 en 2012 een grote rol speelde bij de komst van onder meer Arjen Robben, Nemanja Matic en oud-trainer Carlo Anceloti.

Verderop in Engeland spreekt The Sun al van mogelijke puntenmindering voor Chelsea, als blijkt dat Abramovich daadwerkelijk regels heeft gebroken. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!