Nieuws

Schreuder langer verbonden aan PEC: 'Hebben grote stappen voorwaarts gezet'

Schreuder langer verbonden aan PEC: 'Hebben grote stappen voorwaarts gezet'

24-06-2022 17:42

Dick Schreuder blijft voorlopig de hoofdtrainer van PEC Zwolle. De vijftigjarige Barnevelder heeft zijn contract verlengt tot medio 2025 in het MAC³PARK stadion.

Schreuder nam in november het hoofdtrainerschap over van Art Langeler. Aanvankelijk moesten trainer en spelers nog even aan elkaar wennen, maar uiteindelijk boekten de Zwollenaren prima resultaten en werd de spanning in de degradatiestrijd teruggebracht. De vijftigjarige Barnevelder wist Zwolle desondanks niet te behoeden voor degradatie, waardoor hij volgend jaar aan de bak moet om zijn ploeg terug te brengen naar het hoogste niveau in Nederland. 

Schreuder zit op zijn plek in Zwolle. "Het afgelopen half jaar hebben we als team grote stappen voorwaarts gezet, maar tegelijkertijd zie ik dat we op veel vlakken nog progressie kunnen boeken", zegt de vijftigjarige oefenmeester via de clubkanalen. "PEC Zwolle staat voor verrassend, attractief en aanvallend voetbal. Maar ik zou toch ook graag winnen als hoofdzaak willen zien binnen de club en daar met z’n allen alles voor doen. Ik ben voor mijn gevoel nog lang niet klaar bij deze mooie club en kijk dan ook uit naar de komende periode waarin we ons zo goed mogelijk gaan voorbereiden op een nieuw seizoen."