Transfernieuws

'Nieuws uit Amsterdam: Dortmund biedt 33 miljoen op Haller, Ajax wil meer'

'Nieuws uit Amsterdam: Dortmund biedt 33 miljoen op Haller, Ajax wil meer'

19-06-2022 15:12 Laatste update: 15:47
7

Ajax lijkt Sébastien Haller te gaan verliezen aan Borussia Dortmund. Het Duitse BILD meldt dat de Amsterdammers 38 miljoen euro verlangen voor de spits, Dortmund heeft 33 miljoen euro geboden.

Haller geldt al maanden als een van de topkandidaten om de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland op te volgen. De Franse Ivoriaan staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar de Duitse grootmacht. Er zou ook interesse zijn vanuit de Premier League, maar in Duitsland klinkt het: 'Haller wil Dortmund en Dortmund wil Haller'.

Dortmund heeft naar verluidt een bod van rond de 33 miljoen euro exclusief bonussen uitgebracht op de Ivoriaans international. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, ook wel 'H2', mikken op 38 miljoen euro. BILD meldt dat de twee Europese subtoppers in ieder geval vol in de onderhandeling zitten en dat het er alle schijn van heeft dat het rond gaat komen.

Mocht Haller inderdaad vertrekken dan zal Ajax nog een tandje bijzetten om Brian Brobbey definitief naar Amsterdam te halen. De landskampioen is in gesprek met RB Leipzig, maar de onderhandelingen willen nog niet vlotten. Ook Joshua Zirkzee wordt genoemd in de hoofdstad.