Transfernieuws

'Barça zegt alle afspraken af en accepteert een transfervrij vertrek van Dembélé'

'Barça zegt alle afspraken af en accepteert een transfervrij vertrek van Dembélé'

06-06-2022 19:36 Laatste update: 09-06-2022 14:09

Het huwelijk tussen Ousmane Dembélé en FC Barcelona is definitief over, weet Diario SPORT. De Catalanen zouden zich hebben neergelegd bij een transfervrij vertrek van de Fransman, die weigert te verlengen.

SPORT meldt dat technisch Barça-directeur Mateu Alemany genoeg heeft van de zaakwaarnemer van Dembélé, Moussa Sissoko. De nummer twee van de Liga van afgelopen seizoen is het zat om aan het lijntje gehouden te worden en heeft alle afspraken afgezegd. Twee namen worden genoemd om Dembélé op te volgen. Raphina van Leeds United en Ángel di María van Paris Saint-Germain, die ook nog eens een verleden heeft bij Real Madrid.

In januari leek het er al op dat dit scenario zich zou voltrekken. Barça wilde Dembélé verkopen, maar tot een transfer kwam het niet. Dit resulteerde in een heksenjacht op de Fransman, maar Xavi nam de snelle dribbelaar weer in de armen. De Fransman liet daarna weer wat van zijn klasse zien, maar tot een langer verblijf komt het niet.

Het is nog maar de vraag wat de nieuwe bestemming van Dembélé gaat worden. Met name Chelsea, Bayern München, Paris Saint-Germain en Liverpool worden genoemd.