Feyenoord schrijft rode cijfers na 'uitzonderlijk jaar': 17 miljoen euro verlies

Feyenoord schrijft rode cijfers na 'uitzonderlijk jaar': 17 miljoen euro verlies

26 oktober - 14:19 Laatste update: 14:25
Eredivisie 0 Reacties

Feyenoord heeft dinsdagmiddag de jaarcijfers gepubliceerd over het boekjaar 2020/2021. Uit het jaarverslag blijkt dat de Rotterdammers een verlies hebben van 17 miljoen euro.

Dat maakt de club op de eigen website bekend. Het genoemde resultaat komt voort uit een operationeel verlies van vier miljoen euro en een negatief transferresultaat van dertien miljoen euro. Het verliest zorgt ervoor dat het eigen vermogen van Feyenoord slinkt tot 1,5 miljoen euro.

Feyenoord laat weten in de aankomende seizoenen progressie te willen boeken op het transferresultaat. Door een sportief teleurstellend jaar is er ingezet op het openbreken en verlengen van jeugdige, veelal zelf opgeleide spelers. Dit moet ertoe leiden dat deze spelers in de toekomst voor een goede prijs verkocht worden aan buitenlandse clubs. Ook is er nadrukkelijk geïnvesteerd in scouting. Dit moet de komende jaren zijn vruchten gaan afwerpen op de transfermarkt. De transfers van Steven Berghuis, Wouter Burger en Ridgeciano Haps vielen allen buiten de balansdatum, waardoor deze pas in het volgende boekjaar worden meegenomen. 

De Rotterdamse club kan twee miljoen euro verlies toeschrijven aan de pandemie. 'Dankzij steun van de rijksoverheid, kostenbesparingen (inclusief een loonoffer van al het personeel) en het afzien van restitutie door supporters en zakelijke relaties kon het ongekende omzetverlies door de coronacrisis van 26 miljoen euro grotendeels worden gecompenseerd. Alledrie de posten leverden individueel circa 8 miljoen op, zodat het uiteindelijke coronaverlies 2 miljoen bedraagt', schrijft Feyenoord. 

Financieel Pieter Smorenburg laat in en statement weten 'dat het geen cijfers zijn die je graag presenteert'. 'Maar ze zijn de onvermijdelijke weerslag van een zwaar jaar onder zeer uitzonderlijke omstandigheden.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie