Nieuws

Van Gaal vormt Bergwijn 2.0: Van mij mag hij zo snel mogelijk naar Ajax

Van Gaal vormt Bergwijn 2.0: "Van mij mag hij zo snel mogelijk naar Ajax"

04-06-2022 12:50

Als het aan Louis van Gaal ligt, vertrekt Steven Bergwijn zo snel mogelijk naar Ajax. De aanvaller floreert in Oranje, maar komt bij zijn club Tottenham Hotspur nauwelijks aan de bak.

Ajax is in de race om de handtekening van Bergwijn, en dat is niet de eerste keer. De bondscoach is ook op de hoogte. "Bergwijn gaat waarschijnlijk toch naar een andere club? Of heb jullie dat gerucht in De Telegraaf niet gelezen?", zei Van Gaal na afloop van de interland tegen BelgiË. "Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax."

Bergwijn speelt met de regel van Van Gaal, die normaal gesproken alleen spelers selecteert die ‘leveren’ bij hun club. "Vorm kweek je niet bij het Nederlands elftal, maar bij de club. Alleen Bergwijn niet", aldus de oefenmeester. "Ik vroeg aan Stevie: hoe kan het nou dat je zo goed speelt? Dan zegt-ie: ik krijg vertrouwen. Zo veel praat ik niet met hem. Maar ik zet hem wel in zijn kracht. Hij moet ruimte hebben en dat is de reden waarom ik met twee spitsen speel."

Bergwijn kan dus naar Ajax, dat zich met een bod van vijftien miljoen euro plus bonussen heeft gemeld. Tottenham wil meer zien voor de aanvaller: twintig à 25 miljoen euro moet genoeg zijn om hem los te weken.