'Bij PSV is het vrijblijvend, bij Ajax ontwikkelen ze zich tussen 300 interlands'

'Bij PSV is het vrijblijvend, bij Ajax ontwikkelen ze zich tussen 300 interlands'

26 oktober - 09:35
Eredivisie 0 Reacties

Aad de Mos is verrast dat Mario Götze tegen Ajax werd opgeofferd om Daley Blind af te stoppen. De voormalig oefenmeester uit ook zijn kritiek op het beleid van PSV en stelt dat het op De Herdgang allemaal 'te vrijblijvend' is.

Götze had volgens De Mos 'helemaal geen zin' om achter Blind aan te lopen. "Om backs af te stoppen moet je agressief zijn", stelt hij. Roger Schmidt liet Eran Zahavi en Carlos Vinícius starten in een systeem met twee spitsen, waardoor Götze aan de zijkant stond. "Schmidt was aan het goochelen en PSV was weer terug bij af. We hebben ons door de goede start zand in de ogen laten strooien. PSV heeft vier duels gespeeld waarin het erom ging. Tegen Benfica, Monaco, Feyenoord en Ajax was het onthutsend zwak", kraakt De Mos harde noten in gesprek met De Telegraaf.

De Mos vindt het daarnaast 'veelzeggend' dat de ontbrekende Cody Gakpo (22) en Noni Madueke (19) de dragende krachten zijn bij PSV. "Jurriën Timber en Ryan Gravenberch kunnen zich bij Ajax in een omgeving van 200, 300 interlands ontwikkelen. Die worden gesteund door onder anderen Dusan Tadic en Blind. Bij PSV speelt Götze zijn wedstrijden, gaat naar huis en is soms vrijgesteld van trainingen. Dat is te vrijblijvend", erkent hij stellig.

Als de oud-trainer het in Eindhoven voor het zeggen had, zou hij de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis met Schmidt uitstellen. Volgens De Mos zijn 'de verkeerde pionnen' gehaald voor dit seizoen en is alleen André Ramalho een versterking. "Ajax heeft meer geld, maar daar kan PSV zich niet alleen achter verschuilen. In Amsterdam hebben ze ook spelers gehaald voor maar tien miljoen euro. Daar is de scouting veel beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie