Ultieme kers op de taart voor droomweek Ajax: beste opleidingsclub van Europa

Ultieme kers op de taart voor droomweek Ajax: beste opleidingsclub van Europa

25 oktober - 13:09
Eredivisie 0 Reacties

Ajax is de beste opleidingsclub van Europa, maakt onderzoeksbureau CIES maandag bekend. Van geen enkele andere club spelen er momenteel meer spelers in de hoogste 31 competities van Europa.

Liefst 81 spelers die zijn opgeleid bij Ajax spelen nu in één van die competities. Shakthar Donetsk volgt Ajax met 75 spelers op de voet. Sporting CP, Dinamo Kiev en Dinamo Zagreb staan gedeeld derde, al volgen zij met allen zeventig spelers op respectabele afstand. CIES heeft in hun onderzoek de volgende eis gesteld: een speler moet tussen zijn vijftiende en 21ste minimaal drie jaar bij eenzelfde club gespeeld hebben.

Het onderzoeksbureau beschikt over een zogeheten 'trainings index', waarmee het niveau van een speler gemeten kan worden. Volgens deze indicatie leidde Ajax ook de beste spelers op, gevolgd door weer Sporting CP en Real Madrid, Feyenoord en PSV halen iets meer dan de helft van de cijfers van Ajax.

Gekeken naar spelers die actief zijn in de vijf grootste competities van Europa, komen FC Barcelona en Real Madrid het best uit de bus. De twee Spaanse grootmachten hebben allebei 42 spelers in Engeland, Spanje, Duitsland, Italië of Frankrijk spelen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie