Ajax met 'warme harten' en 'koele hoofden': 'Het was een belangrijke les'

Ajax met 'warme harten' en 'koele hoofden': 'Het was een belangrijke les'

25 oktober - 10:10
Eredivisie 0 Reacties

Ajax was heer en meester in de Eredivisie-topper tegen PSV, al was de uitploeg het eerste kwartier de bovenliggende partij. Dusan Tadic stelt dat Ajax met 'warme harten' en 'koele hoofden' moet spelen.

Tadic vindt dat zijn ploeg in de openingsfase 'in de war' leek. "Het was een belangrijke les. We moeten met warme harten spelen, maar wel koel in het hoofd blijven", beaamt de aanvoerder bij ESPN. De Serviër roemt Lisandro Martínez voor de rust die de Argentijn uitstraalt. "Hij is een speler met een warm hart. Zeker bij deze entourage in het stadion. Hij wil dan tweehonderd procent geven in elk duel, maar soms moet je de rust bewaren. Dat heb ik hem ook gezegd. Je moet de zaken niet overdrijven, zeker niet met geel op zak. Erna bewaarde hij meer de rust en speelde hij een topwedstrijd."

Zelf was Tadic verantwoordelijk voor het slotakkoord, wat tevens zijn honderdste doelpunt in het shirt van Ajax betekende. "Ja, ik wist dat het mijn honderdste was, maar dat is niet belangrijk. Het is belangrijk dat we de volgende wedstrijd weer winnen", aldus Tadic, die maar één doel heeft met Ajax dit jaar. "Mijn doel is dat Ajax elk jaar 'pakt schaal'. Dat is onze plicht. PSV, Feyenoord en andere teams zijn goede tegenstanders. We moeten altijd scherp zijn en honderd procent geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie