Nieuws

De Ligt maakt Ajacieden gelukkig: dit zegt de verdediger over een mogelijke terugkeer

De Ligt maakt Ajacieden gelukkig: dit zegt de verdediger over een mogelijke terugkeer

26 april - 20:54
1

Matthijs de Ligt maakt momenteel furore op het hoogste Europese toneel. De verdediger van Bayern München speelt bij een absolute grootmacht, maar in gesprek met Ajax gaat de mandekker in op zijn toekomst en een mogelijke terugkeer naar Amsterdam. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

De Ligt beleefde in Amsterdam absolute topjaren. Met Ajax bereikte de verdediger de halve finale van de Champions League en werd de Nederlander meermaals kampioen. Na een avontuur bij Juventus streek De Ligt neer bij Bayern waar hij een vaste waarde is.

Wat zegt De Ligt over een terugkeer naar Ajax?

De Ligt speelde slechts drie seizoenen in het eerste van Ajax en dat is volgens hemzelf niet erg lang. De verdediger stelt dat hij op een dag graag terugkeert naar de club waar het allemaal ooit begon. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren. Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit", besluit De Ligt.

De Ligt stelt dat hij nog altijd met warme gevoelens terugdenkt aan Amsterdam. "Ik heb in totaal een jaar of tien bij Ajax gespeeld. Alle mensen die ik daar heb leren kennen en alle spelers met wie ik samengespeeld heb mis ik natuurlijk wel", aldus de voormalig aanvoerder, die de club nog altijd volgt. "Het is niet de beste fase in de clubhistorie en dat is wel lastig om te zien."