Breaking news

'Verrassend nieuws: Saudische investeerders volgen noodsituatie van Vitesse'

'Verrassend nieuws: Saudische investeerders volgen noodsituatie van Vitesse'

7 mei - 17:16 Laatste update: 17:59

Vitesse, de club die altijd zo nauw verbonden is geweest met Arnhem, kan zomaar weer in buitenlandse handen vallen. Volgens De Gelderlander kijken investeerders uit het Midden-Oosten met belangstelling toe, vooral uit Saudi-Arabië.

In de diepste crisis uit de clubgeschiedenis stelt iedereen dat Vitesse terug moet naar de basis. Daarom wordt ook gesproken over 'Plan Arnhem', de redding van Vitesse met lokale investeerders. Maar de club heeft een schuld van liefst 18,9 miljoen euro en voor de komende twee jaar is er nog eens tien miljoen nodig. Interim-directeur Edwin Reijntjes van Vitesse stelt dat de club verder kijkt dan haar neus lang is. "Natuurlijk hopen we dat Plan Arnhem een succes wordt, maar we kijken ook verder dan alleen Arnhem of Nederland."

Vitesse kan de aandelen in pakketten van 24,9 procent verkopen, zodat de benodigde miljoenen binnenkomen en de licentiecommissie van de KNVB wordt omzeild. "Maar één overnamekandidaat kan ook", stelt Reijntjes. "Daarbij hebben we de voorkeur voor Nederlandse partijen, maar een nieuwe buitenlandse partij is ook goed mogelijk."

'Midden-Oosten kijkt mee en biedt kansen'
Die buitenlandse partij zou zomaar uit Saudi-Arabië kunnen komen. Het hele proces doet denken aan Vitesse in 2010, toen de Russen de club overnamen. Toen leende Vitesse tonnen van Maasbert Schouten. Schouten is nu ook weer in beeld bij de club, als mogelijke financier. 'Vitesse heeft tientallen miljoenen nodig voor de toekomst, de zakenman (Coley Parry, red.) wil zijn geïnvesteerde miljoenen terug. En het liefst met winst. Het Midden-Oosten biedt die kansen', schrijft De Gelderlander. Vitesse wil zo graag terug naar de basis, maar de speurtocht naar de benodigde miljoenen kan zomaar leiden naar het buitenland.'