Breaking news

Goed nieuws voor Vitesse: definitieve streep door overname van Coley Parry

Goed nieuws voor Vitesse: definitieve streep door overname van Coley Parry

7 mei - 21:47

De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB heeft goed nieuws voor Vitesse. Het orgaan heeft het Arnhemse beroep inzake de aandelenoverdracht aan de Common Group ongegrond verklaard en dat betekent dat Coley Parry definitief niet de nieuwe eigenaar van de club is.

De zaak werd op maandag 6 mei behandeld en daarin maakte Vitesse duidelijk dat het fijn zou zijn als er zo snel mogelijk een besluit zou volgen vanuit Zeist. Binnen 24 uur is er een reactie gekomen, met een volledig vonnis waarvan de uitwerking van de overwegingen nog twee of drie weken op zich zal laten wachten. De Common Group wordt definitief niet de grootaandeelhouder van de club.

In werkelijkheid is dit precies wat Vitesse wilde en daarom zal interim-directeur Edwin Reijntjes in zijn handen knijpen met het oordeel. Het zorgt ervoor dat de club een andere koper kunnen zoeken voor de aandelen, die de Rus Valeri Oyf nog altijd in handen heeft.

Eén van de gegadigde partijen zou wel eens een club uit Saudi-Arabië kunnen zijn. Volgens De Gelderlander wordt de situatie van Vitesse nauwlettend door gegadigden uit het Midden-Oosten gevolgd.