Nieuws

Utrecht deelt contractnieuws: 35-jarige Toornstra blijft nog een jaar

Utrecht deelt contractnieuws: 35-jarige Toornstra blijft nog een jaar

7 mei - 13:07

FC Utrecht heeft het contract van Jens Toornstra verlengd. De optie in het contract van de ervaren speler is gelicht. De 35-jarige middenvelder blijft daardoor ook in het seizoen 2024/2025 bij de club.

Toornstra heeft een indrukwekkende carrière. Hij begon met voetballen bij TAVV en Alphense Boys, voordat hij in 2009 naar ADO Den Haag ging. In de wintertransferperiode van het seizoen 2012/2013 kwam hij naar FC Utrecht. Tijdens zijn eerste periode bij de club scoorde hij 18 keer in 48 Eredivisiewedstrijden. Daarna speelde hij bij Feyenoord, waar hij in totaal 65 keer wist te scoren in 313 officiële wedstrijden.

In 2022 keerde hij terug bij FC Utrecht. Inmiddels heeft hij 122 officiële wedstrijden voor de club gespeeld en 557 profduels in totaal. "Jens behoort tot de meest ervaren profs op de Nederlandse velden", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite van Utrecht. "Hij kent als geen ander het klappen van de zweep in de Eredivisie en is nu nog net zo fit als tijdens zijn eerste periode bij FC Utrecht. We zijn blij dat we ook komend seizoen over hem kunnen beschikken."