Nieuws

FC Twente bevestigt verlenging: Oosting tekent met meerdere jaren bij in Enschede

FC Twente bevestigt verlenging: Oosting tekent met meerdere jaren bij in Enschede

7 mei - 19:41 Laatste update: 19:43

FC Twente en Joseph Oosting hebben officieel naar buiten gebracht dat het contract van de trainer is verlengd. De oefenmeester van de Tukkers heeft zijn handtekening onder een verbintenis gezet die tot en met de zomer van 2027 loopt.

Oosting werkt pas een jaar bij Twente, maar heeft in die periode al veel successen geboekt. Dat zorgde er enkele weken geleden voor dat zijn naam door meerdere media aan Feyenoord werd gelinkt, maar daar maakte de trainer zelf al snel korte metten mee. Vrijwel direct na de geruchten werd bekend dat Oosting en Twente in gesprek waren over contractverlenging en dat is dinsdagavond officieel naar buiten gecommuniceerd.

"We zijn goed bezig met spelers en staf en ik ben nog lang niet klaar hier", begint Oosting op de clubwebsite. "Ik wilde heel graag bij FC Twente blijven en ben er trots op hier te mogen werken. De club is volop in ontwikkeling, we maken op veel gebieden stappen. Bovendien werk ik met geweldige mensen samen. Dat geldt zeker voor de spelersgroep. Zij werken keihard, willen elke dag beter worden, ontwikkelen zich nog elke dag. De komende wedstrijden willen we ons belonen met de derde plaats. Daar is nu alles op gericht."

Het worden nog twee spannende weken voor Oosting en Twente. Met nog twee wedstrijden op de rol is het gat met nummer vier AZ twee punten. De derde plek, waar de Tukkers zich nu dus op bevinden, geeft recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League.