Nieuws

Feyenoorder doet boekje open: 'In Rotterdam is Amsterdam bijna een verboden woord'

Feyenoorder doet boekje open: 'In Rotterdam is Amsterdam bijna een verboden woord'

7 mei - 11:53

Ondřej Lingr heeft recentelijk zijn ervaringen gedeeld over de gedenkwaardige wedstrijd tegen Ajax, waarin Feyenoord met 6-0 won. De speler kwam ongeveer twintig minuten in actie tegen de rivaal van de Rotterdammers en vertelt hoe erg deze wedstrijd leeft in de stad. VoetbalNieuws.nl zet zijn citaten voor je op een rij.

"Dergelijke wedstrijden gaan de geschiedenis in en ik maakte er deel van uit," zei Lingr. "Het was geweldig. Het was Ajax' grootste nederlaag in de geschiedenis ooit, en dat tegen Feyenoord," vervolgde hij. De middenvelder benadrukte dat de rivaliteit tussen de clubs enorm is. "In Rotterdam is Amsterdam bijna een verboden woord."

De 25-jarige speler uit Tsjechië ging verder in op de opmerkelijke resultaten in de recente confrontaties. "De eerste wedstrijd wonnen we met 0-4, het thuisduel eindigde in 6-0. Ik zou niet graag in de schoenen van Ajax willen staan," voegde hij toe.

Lingr kwam dit seizoen maar liefst zestien keer in actie voor de Rotterdammers. Hierin wist hij belangrijk te zijn met het maken van één doelpunt en twee assists. Zijn enige doelpunt maakte hij tegen FC Groningen in de halve finale van de KNVB Beker. Dit doelpunt was uiteindelijk doorslaggevend waarna Feyenoord met 2-1 won en in de finale tegen NEC de beker wisten te winnen.