Nieuws

Memphis Depay krijgt kritiek na tweet over ballenmeisje en komt met harde reactie

Memphis Depay krijgt kritiek na tweet over ballenmeisje en komt met harde reactie

7 mei - 11:20

Memphis Depay heeft kritiek gekregen na een tweet over een ballenmeisje bij het ATP-tennistoernooi in Madrid. De tweet, die hij inmiddels heeft verwijderd, vroeg om het Instagram-account van het meisje, wat leidde tot negatieve reacties. Depay reageerde vervolgens fel op de kritiek. VoetbalNieuws.nl legt je uit wat er is gezegd.

De aanvaller van Atlético Madrid was afgeleid door een ballenmeisje tijdens de finale van het tennistoernooi in Madrid en vroeg op X naar haar Instagram. Voetbaljournalist Zach Lowy deelde een schermafbeelding van de tweet en bekritiseerde Depay. 'Geen goede dag voor Memphis Depay,' schreef Lowy, die ook meldde dat de toekomst van de Nederlander bij Atlético onzeker is.

Depay reageerde fel op de kritiek en verdedigde zijn tweet. 'Mijn dag was geweldig, Zachi. Ik heb de finale gekeken en haar nummer staat in mijn telefoon nu,' antwoordde Depay. 'Dat zogenaamde ballenmeisje is een model en ze is in de twintig. Jezus, laat een single man gewoon zijn kans grijpen. Check je feiten voordat je verhalen verspreidt.'

Depay speelde zaterdag niet bij Atlético vanwege een blessure. Hij woonde zondag de tenniswedstrijd bij, waar Andrey Rublev het toernooi won. Depay heeft negen doelpunten en twee assists in 28 wedstrijden voor Atlético. Zijn toekomst bij de club is onzeker, aangezien diverse Spaanse media hebben gespeculeerd dat hij de club komende zomer zal verlaten.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!