Transfernieuws

Feyenoord-huurling heeft twijfels over zijn toekomst in Rotterdam

Feyenoord-huurling heeft twijfels over zijn toekomst in Rotterdam

7 mei - 11:30 Laatste update: 8 mei - 12:00

Ondřej Lingr voelt zich thuis in Nederland en vindt Feyenoord een geweldige club, maar als bankzitter zit hij momenteel niet op zijn plek. Daarom gaat hij zich direct na het seizoen met de toekomst bezighouden, vertelt hij aan Tsjechische media.

Feyenoord huurt Lingr sinds afgelopen zomer van SK Slavia Praag, maar de club is aankomende zomer verplicht om een koopoptie te activeren. De totale som voor Lingr komt neer op ongeveer vier miljoen euro. Nu de Tsjech over een vertrek nadenkt, probeert Feyenoord quitte te spelen. In gesprek met SZ geeft Lingr aan deze zomer na te denken over zijn toekomst.

Coach Jindrich Trpišovský, een oude bekende van Lingr bij Slavia Praag, wordt genoemd als een mogelijke bestemming voor de speler. "Dat kan ik nu niet zeggen, op dit moment heb ik een contract bij Feyenoord en dat zal van hem afhangen," zegt Lingr. "Het is leuk als Slavia wil dat ik terugkom, maar dat is nu niet aan de orde.

De Tsjech heeft ook gesproken over de mogelijke nieuwe coach van Feyenoord, Alex Pastoor. "Ik heb er met wat Slavia-jongens over gesproken. De respons was niet geweldig, maar wat ik hier in Nederland heb gehoord, wordt hij gerespecteerd. Feyenoord zal beoordelen wat het beste voor de club is." Lingr voelt zich inmiddels thuis in Nederland en overweegt om te blijven. "Als ik bij Feyenoord in de basis zou kunnen spelen, zou ik absoluut hier willen blijven, want de club is fantastisch en ik ben hier gelukkig. Maar ik wil weer een basisspeler worden." Lingr vergelijkt de Nederlandse en Tsjechische competities en merkt op dat het voetbal in Nederland aanvallender is, terwijl in Tsjechië de focus ligt op resultaat en strijd. Hij hoopt in de toekomst weer een basisplek te bemachtigen, of het nu bij Feyenoord is of elders.