Nieuws

Deze scheidsrechter heeft de leiding over het duel tussen Ajax en Almere City

Deze scheidsrechter heeft de leiding over het duel tussen Ajax en Almere City

7 mei - 09:50

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het thuisduel van Ajax tegen Almere City. De 41-jarige arbiter wordt zondag in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door assistenten Hessel Steegstra en Patrick Inia.

Wouter Wiersma is de vierde official en Rob Dieperink is de VAR van dienst. Makkelie floot dit seizoen al eerder een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, namelijk Ajax - Sparta. Dat duel eindigde in een 2-1 overwinning voor de Amsterdammers dankzij treffers van Brian Brobbey en Steven Bergwijn.

De KNVB maakte maandag bekend dat Makkelie zondagmiddag het duel tussen Ajax en Almere City FC zal fluiten. In de Johan Cruijff ArenA wordt hij geassisteerd door grensrechters Steegstra en Inia. De vierde official is Wiersma, terwijl Dieperink de videoscheidsrechter is, geholpen door Dennis Bodde in Zeist.

Ajax staat momenteel op de vijfde plaats, wat een ticket voor de voorronde van de Europa League oplevert. De Amsterdammers hebben het in eigen hand, maar worden gevolgd door FC Utrecht en NEC. Almere lijkt al veilig te zijn en kan het seizoen uitspelen. Het duel begint zondag om 14:30 uur.