Transfernieuws

'Grote schoonmaak bij Atlético Madrid op komst: Memphis Depay mag vertrekken'

'Grote schoonmaak bij Atlético Madrid op komst: Memphis Depay mag vertrekken'

18 april - 07:09 Laatste update: 07:20

Atletico Madrid bereidt zich voor op een aanzienlijke herstructurering na een tegenvallend seizoen. De club, die onlangs werd uitgeschakeld in de Champions League door Borussia Dortmund, ziet Memphis Depay als een van de spelers die plaats moet maken voor nieuwe talenten in het seizoen 2024-25, zo weten Spaanse media te melden.

Memphis, die bij Atletico kwam met hoge verwachtingen, is volgens Marca een van de vier spelers die als 'zekerheden' worden beschouwd om de club komende zomer te gaan verlaten. Andere namen op deze lijst zijn naar verluidt Stefan Savic, Saúl Ñíguez en Ángel Correa. Hier viertal zou onderdeel uitmaken van een breder plan om financiële middelen vrij te maken voor aanstaande transfers. Ook transferexpert Matteo Moretto merkt op dat voor spelers als Depay, Saul en Correa het einde van hun cyclus bij Atletico nadert, met een onzekere toekomst in het vooruitzicht.

Atlético haalde Memphis in de winter van 2023 transfervrij naar Madrid. De aanvaller kampte sinds zijn komst in het Estadio Metropolitano met diverse blessures en staat momenteel ook buitenspel. In 37 wedstrijden wist Memphis dertien keer het net te vinden en twee assists te leveren. De aanvaller staat nog tot medio 2025 onder contract in Madrid en gaat komende zomer dus zijn laatste contractjaar in.

Afgelopen januari deed PSV nog een poging om Memphis terug te halen naar Eindhoven. De aanvaller dacht naar verluidt serieus na over een terugkeer, maar koos uiteindelijk voor een langer verblijf in de Spaanse hoofdstad.