Nieuws

'Geertruida-transfer naar Liverpool nog niet aan de orde: als toerist aanwezig'

'Geertruida-transfer naar Liverpool nog niet aan de orde: als toerist aanwezig'

30 april - 19:05 Laatste update: 19:05

Lutsharel Geertruida was 'slechts' als toerist aanwezig bij de wedstrijd West Ham United - Liverpool. De verdediger zou eerder aanwezig zijn om zijn goede vriend Crysencio Summerville bij Leeds United te aanschouwen. Geertruida wordt sinds de mogelijke overstap van Arne Slot veelvoudig aan The Reds gelinkt.

'Lutsharel Geertruida besloot het afgelopen vrije weekend te benutten om met vrienden naar Londen te gaan' zo weet het Algemeen Dagblad. 'Daar bekeek de international op vrijdagavond de verrichtingen van zijn vriend Crysencio Summerville.  Die speelde in de Engelse hoofdstad met Leeds United tegen Queens Park Rangers en verloor met 4-0.' Een dag later was de verdediger te vinden op de tribunes bij West Ham United, maar dus niet als transferdoelwit.

Er is volgens de krant zelfs nog geen gesprek geweest tussen speler en club. 'Over die optie is in Liverpool tot op heden nog niet gesproken, al is de international natuurlijk voor veel clubs een serieuze optie. Mogelijk straks ook voor Liverpool. Geertruida staat nog maar één jaar onder contract in de Kuip. De speler en de club praten niet meer over verlenging, deze zomer is het tijd voor een transfer.'

Mogelijk verhuist Geetruida dus mee met zijn huidige trainer Slot. De transferspecialist Fabrizio Romano gaf eerder aan dat Feyenoord en Liverpool eruit zijn en dat het bericht snel zal volgen waarin Slot aangekondigd wordt als nieuwe hoofdtrainer. In Liverpool zal hij Jürgen Klopp gaan opvolgen. Voor de transfer vangen de Rotterdammers ongeveer elf miljoen.