Breaking news

Slecht nieuws voor Vitesse: licentiecommissie wil proflicentie gaan intrekken

Slecht nieuws voor Vitesse: licentiecommissie wil proflicentie gaan intrekken

30 april - 18:30 Laatste update: 18:30

De licentiecommissie van de KNVB heeft de deadline voor het aanleveren van de juiste documenten van Vitesse weken naar voren gehaald. Daarmee komt de Arnhemse ploeg verder in de problemen. Zijn de documenten niet op tijd of kunnen de Arnhemmers niet aan de voorwaarden voldoen, wordt de licentie per mei 2024 ingetrokken.

Na de fikse puntenstraf voor Vitesse is het nog lang niet gedaan met de problemen. De licentiecommissie heeft vandaag bekend gemaakt dat de Arnhemmers veel eerder dan 15 juni de benodigde papieren moet inleveren. Gebeurd dat niet, dan gaat de comissie over tot het intrekken van de licentie en zal er volgend jaar totaal geen voetbal meer zijn in Arnhem.

"De uitdaging is groter geworden voor Vitesse", zegt interim-directeur Edwin Reijntjes. "We moeten voor medio mei een heleboel realiseren. Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn. Dat is een enorme uitdaging."

Met de huidige stand van zaken zal Vitesse volgend jaar dus niet meer bestaan. Door de enorme schuld van bijna negentien miljoen euro staat Vitesse op opvallen en dus kan de club aan een tal van voorwaarden niet voldoen. Mochten al die problemen niet opgelost zijn voor de beoogde datum gaat de licentiecommissie over tot intrekking.