Nieuws

Wat zegt Janssen over het mogelijk verliezen van de proflicentie van Vitesse?

Wat zegt Janssen over het mogelijk verliezen van de proflicentie van Vitesse?

30 april - 22:10

Theo Janssen heeft het moeilijk met het nieuws rondom Vitesse. De club uit Arnhem kreeg te horen dat medio mei de problemen moeten zijn opgelost, anders verliest de club zijn licentie. Wat zegt Janssen daarover? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Vitesse kreeg wederom een harde klap. De Arnhemmers dachten tot medio juni te hebben om hun plannen in te leveren bij de licentiecommissie, maar dat is weken naar voren geschoven tot medio mei. Zijn de plannen dan niet voldoende, dan gaat de KNVB over tot het innemen van de proflicentie. Vitesse zou dan alsnog uit het voetbal verdwijnen. Eerder maakte de Arnhemmers nog goed nieuws bekend, John van den Brom zou het roer komend jaar overnemen.

Wat zegt Janssen over het nieuws rond Vitesse?

"Het is wel heftig. Voor heel veel mensen is nu pas duidelijk hoe slecht Vitesse erop staat", zegt Janssen kort voor de Champions League halve finale van Real Madrid en Bayern München bij RTL 7. "Er zijn nu twee mensen heel druk aan het werk. Die hebben gesprekken met de licentiecommissie en die zijn volle bak bezig om de club er bovenop te krijgen. Dat het lastig wordt, dat is wel duidelijk. Als je alleen al naar de laatste wedstrijd kijkt met 18.000 toeschouwers. De club leeft echt."

De oud-speler roept op zoveel mogelijk Vitesse op de club te helpen. "Het is heel belangrijk dat de mensen die van Vitesse houden de club gaan helpen. Sponsoren, medewerkers, supporters. Daar gaan we alles aan doen met z'n allen. Het is heel duidelijk dat de duimschroeven strakker zijn aangedraaid en dat ze een heel goed plan moeten gaan overleggen. Ik heb nog steeds alle vertrouwen dat wij met z'n allen Vitesse erbovenop krijgen."