Spetterende heenwedstrijd zonder winnaar: Bayern en Real eindigt in gelijkspel

30 april - 22:55 Laatste update: 22:55

Zonder Matthijs de Ligt, maar met Noussair Mazraoui begon Bayern München aan de eerste halve finale van de Champions League. Voor het eerst sinds 2018 troffen beide ploegen elkaar en ook toen betrof het een halve finale. De Koninklijke waren toen over twee wedstrijden te sterk met 4-3, mede door twee treffers van Karim Benzema in de terugwedstrijd. Ook toen was de eerste halve finale in de Allianz Arena. Na de openingstreffer van Joshua Kimmich scoorden Marco Asensio en Marcelo voor Real Madrid.

Dit keer was het niet Der Rekordmeister met de openingstreffer, maar juist Real Madrid. Bayern München had een legio aan kansen in het eerste kwartier, maar telkens stond of Andriy Lunin in de weg of de bal werd naast geschoten. Real Madrid had niets te vertellen en kwam slechts één keer op de helft van de thuisploeg. De corner die het kreeg leverde niets op.

De tweede keer dat de ploeg van Carlo Ancelotti aanviel bleek effectiever. Toni Kroos pikte de bal op het middenveld op en stuurde Vinicius Júnior met een geweldige steekbal weg. Manuel Neuer was net te laat en dus schoot de Braziliaan binnen. Het was niet alleen het eerste schot op doel van de Koninklijke, maar ook het eerste schot in totaal.

In de tweede helft liet Bayern echter een ander gezicht zien. Na de gemiste kansen in de eerste helft ging de ploeg van Thomas Tuchel secuurder te werk. Leroy Sané zette net na rust de 1-1 op het scorebord met een geweldige treffer. De Duitser kwam naar binnen en schoot onberispelijk binnen in de korte hoek. Lunin was kansloos en hoorde de bal slechts voorbijvliegen.

Binnen vier minuten draaide Harry Kane de gehele wedstrijd helemaal om. De Engelsman zorgde voor de comeback door een strafschop binnen te schieten. Jamal Musiala ging naar de grond en Clément Turpin wees direct naar de stip. Wederom had de Oekraïner geen antwoord op de doelpoging van Der Rekordmeister en dus gaf Real Madrid de voorsprong uit handen.

Na de achterstand ging Real Madrid weer gretig op jacht naar de gelijkmaker. Jude Bellingham werd wel naar de kant gehaald, maar Rodrygo zorgde voor de doorbraak. Hij werd in de zestienmeter naar de grond gehaald en wederom wees de Fransman naar de stip. Na zijn doelpunt was Vinicius niet erg actief meer, maar het kunstje vanaf elf meter klaarde hij simpel en dus stond Real Madrid weer naast Bayern München.

De laatste minuten boden weinig spetterends na een geweldige tweede helft. Dat betkent dat Real Madrid en Bayern München in Madrid moeten gaan uitvechten wie er naar de finale gaat. Volgende week woensdag wacht de return in het Santiago Bernabéu.