Nieuws

Tedesco bevestigt: hierom gaat Thibaut Courtois niet met België mee naar het EK

Tedesco bevestigt: hierom gaat Thibaut Courtois niet met België mee naar het EK

30 april - 17:18 Laatste update: 17:25

Thibaut Courtois zal dit jaar niet met België deelnemen aan het EK in Duitsland. Bondscoach Domenico Tedesco heeft bevestigd dat er geen plaats voor de doelman is in de selectie, volgend op een aanhoudend conflict tussen beide partijen.

Waarom gaat Courtois niet mee naar het EK?

"Over dit onderwerp is al alles gezegd. Ik wil geen pingpong spelen", liet Tedesco weten aan de Duitse pers. De relatie tussen Courtois en Tedesco verslechterde nadat Courtois niet tot aanvoerder werd benoemd, ondanks de blessure van Kevin De Bruyne. In plaats daarvan droeg Romelu Lukaku de band tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. Dat gebeurde allemaal sinds juni vorig jaar, en de koude verhoudingen zijn blijven bestaan.

Courtois, die onlangs terugkeerde van een langdurige blessure, had in december al aangegeven niet beschikbaar te zijn voor het EK. Tedescco benadrukte de focus te willen leggen op spelers die momenteel in goede vorm verkeren. Daarnaast zijn er geruchten over een mogelijke overstap van de trainer naar AC Milan. "Ik heb mijn contract verlengd en een duidelijk signaal afgegeven aan iedereen: de clubs, de spelers en de bond", aldus Tedesco.

De Rode Duivels beginnen het EK op 17 juni in Frankfurt met de groepswedstrijd tegen Slowakije. Daarna wachten de ontmoetingen met Roemenië en Oekraïne.