Nieuws

Slecht nieuws uit Engeland: Van Hecke komt dit seizoen niet meer in actie

Slecht nieuws uit Engeland: Van Hecke komt dit seizoen niet meer in actie

30 april - 21:20

Jan Paul van Hecke zijn seizoen zit erop. De verdediger beleefd dit jaar zijn doorbraak, maar zal de laatste wedstrijden met niet meer mee kunnen doen. Wat is er met de verdediger aan de hand? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Van Hecke brak dit seizoen door in de Premier League bij het Brighton van Roberto De Zerbi. Sinds medio 2020 staat hij al onder contract bij The Seagulls, maar het duurde tot dit seizoen voor hij een vaste basisspeler werd. Hij werd meerdere keren verhuurd aan onder andere SC Heerenveen en Blackburn Rovers. Vanaf oktober 2023 miste Van Hecke geen minuut meer, maar in het duel met Manchester City ging het fout.

Waarom is Van Hecke voor het rest van het seizoen uitgeschakeld?

Op 25 april ging het in het American Express Community's Stadium mis voor de centrale verdediger. Hij speelde de gehele wedstrijd, maar na afloop bleek de Nederlander last te hebben van een spierblessure. 'De Zerbi, die mogelijk volgend jaar coach is bij Bayern München, wilde Van Hecke niet te lang missen en stuurde hem richting Duitsland', zo schrijft Voetbal International.

'De Duitse medici, de absolute topspecialisten op het gebied van deze blessures, kwamen echter snel tot de vervelende diagnose: het jaar van de doorbraak zit er normaal gesproken op voor Van Hecke. Daardoor kan de blik op volgend seizoen.' Het zou ook wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor de EK kansen van Van Hecke. Hij speelde nog geen minuut bij Nederland, maar door wederom een blessure van Matthijs de Ligt en mogelijke andere kwetsuren is Van Hecke wel een mogelijke kanshebber. Of hij het toernooi in Duitsland mogelijk ook moet missen, is niet duidelijk.