Transfernieuws

'Simons hakt knoop over toekomst bij PSG of Leipzig nog voor het EK door'

'Simons hakt knoop over toekomst bij PSG of Leipzig nog voor het EK door'

30 april - 10:58 Laatste update: 11:01

Het is nog voor het EK duidelijk waar Xavi Simons komend seizoen speelt, aldus Fabrizio Romano. Volgens de Italiaans transferexpert hakt de Oranje-international nog voor het toernooi in Duitsland de knoop door over hoe hij zijn toekomst voor zich ziet.

Het verhaal rondom Simons is bekend. De aanvallende middenvelder die ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten kan, staat onder contract bij PSG maar wordt dit seizoen uitgeleend aan RB Leipzig. In Duitsland maakt hij net als afgelopen jaar in Nederland furore en dus zou een langer verblijf bij Leipzig tot de opties behoren. Daarnaast kan Simons er ook voor kiezen om zich bij de selectie van de Parijzenaren te voegen, klinkt het.

Alle opties liggen dus openvoor Simons, maar een keuze zal snel gemaakt worden. De aanvallende middenvelder zou in ieder geval voornemens zijn om nog voor het aankomende EK duidelijk te maken in welk seizoen hij volgend seizoen te bewonderen is, aldus Romano.

Zowel Leipzig-trainer Marco Rose als PSG-trainer Luis Enrique heeft zich al meermaals lovend uitgelaten over Simons. Met name de Spanjaard liet onlangs nog doorschemeren dat hij de Nederlander komend seizoen graag bij zijn selectie zou willen hebben. "Hij is een uitstekende speler, hij heeft de perfecte kwaliteiten voor wat wij willen", klonk het.

Simons was afgelopen weekend nog flink op dreef bij Leipzig. De Nederlander gaf een assist op Loïs Openda om van te watertanden. Dat was bij één van de vier doelpunten die de club tijdens de overwinning tegen Borussia Dortmund maakte.