ESPN legt uit: strijd om cruciale derde plek niet live op tv, uitgespeeld Ajax wel

ESPN legt uit: strijd om cruciale derde plek niet live op tv, uitgespeeld Ajax wel

16 mei om 15:43

FC Twente en AZ, beide in de race voor de cruciale derde plaats in de Eredivisie, zullen komende zondag niet live met hun wedstrijden te zien zijn op de reguliere uitzendkanalen van ESPN. In plaats daarvan kiest de zender ervoor om de wedstrijd tussen het reeds gedegradeerde Vitesse en een al uitgespeeld Ajax uit te zenden, wat tot teleurstelling heeft geleid bij de supporters.

Waarom worden FC Twente en AZ niet live uitgezonden op tv?

Maarten van Rooijen, woordvoerder van ESPN, verduidelijkt de situatie in gesprek met TC/Tubantia. "Ik snap dat er mensen op het eerste oog teleurgesteld zijn, maar ik wil hier allereerst benadrukken dat alle negen wedstrijden wel degelijk live te zien zijn. Alleen dan via ESPN Watch. Op je computer, iPad of telefoon kun je alles volgen." Over de keuze voor de wedstrijden op tv zegt hij: "Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf."

Van Rooijen erkent dat de beslissing controversieel kan zijn, vooral omdat de wedstrijden van FC Twente en AZ cruciaal zijn voor kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League. De Tukkers gaan op bezoek bij PEC Zwolle, AZ ontvangt FC Utrecht. "Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top-drie trekt verreweg de meeste kijkers."

Hoe kun je de strijd om de derde plek live zien?

Op ESPN 1 zal er in het schakelprogramma wel meer aandacht zijn voor de wedstrijden van FC Twente en AZ, naast de andere belangrijke duels op de laatste speeldag. Ook wordt daarin speciale aandacht geschonken aan de strijd tussen Excelsior en RKC Waalwijk, die nog moeten uitmaken wie zich rechtstreeks handhaaft en wie de nacompetitie ingaat.