Transfernieuws

'Ajax-huurling uit selectie gezet om verplichte koopoptie te vermijden'

'Ajax-huurling uit selectie gezet om verplichte koopoptie te vermijden'

17 april - 09:31
1

Jorge Sánchez is door FC Porto uit de selectie verwijderd om een verplichte aankoop van Ajax te vermijden, melden Portugese bronnen. Sánchez, die vorige zomer op huurbasis van Ajax naar Porto kwam, is beperkt tot negen optredens waarbij hij meer dan 45 minuten speelde. Een clausule in zijn contract zou de koop verplicht maken na twintig dergelijke wedstrijden, wat Porto nu lijkt te ontwijken vanwege zijn ondermaatse prestaties.

Sánchez, oorspronkelijk overgenomen van Club América voor vijf miljoen euro, maakte geen sterke indruk in Amsterdam, waar hij vaak als zondebok werd gezien. In totaal kwam hij 26 keer uit voor Ajax en scoorde drie keer. Zijn toekomst bij Ajax blijft onzeker nu zijn terugkeer aanstaande lijkt na de beslissing van Porto om hem niet permanent over te nemen.

De 26-jarige verdediger werd samen met drie anderen door coach Sergio Conceição uit de selectie gehaald. Dat besluit komt op een moment dat Porto derde staat in de competitie, waardoor de kans op Champions League-voetbal kleiner wordt. De toekomst van Sánchez zal opnieuw beoordeeld worden bij zijn terugkeer in de Johan Cruijff ArenA deze zomer.