Transfernieuws

'Ajax zet een streep door Ten Hag, Potter financieel gezien nog steeds moeilijk'

'Ajax zet een streep door Ten Hag, Potter financieel gezien nog steeds moeilijk'

30 april - 08:40

Ajax dreigt wegens financiële redenen naast Graham Potter te grijpen, maar heeft een ander ijzer in het vuur. Volgens het Algemeen Dagblad neigen de Amsterdammers steeds meer naar OGC Nice-trainer Francesco Farioli. Minder nieuws voor Ajax: door de naam van Erik ten Hag kan nagenoeg een streep, klinkt het.

De afgelopen week werden de namen van Potter en Ajax steeds meer in één zin genoemd. Bekend is dat de twee partijen gesprekken hebben gevoerd en dat er ook een voorstel door de Amsterdammers is gedaan, maar deze is om financiële redenen door de Engelsman afgeslagen. Volgens het AD komt er deze week een nieuw voorstel vanuit Ajax naar Potter, maar de kans bestaat dat het financiële gat nog steeds te groot zal zijn. 

Mede daardoor lijkt Ajax over te willen schakelen naar Farioli. De 35-jarige Italiaan staat hoger op de lijst dan die van Ten Hag, omdat het onduidelijk is of de voormalig Ajax-trainer gaat sneuvelen bij Manchester United, klinkt het. Net als met Potter zijn er met Farioli inmiddels ook al gesprekken gevoerd. De Italiaan blijkt een stuk beter betaalbaar.

Volgens het AD is Farioli op de Ajax-radar gekomen door Alex Kroes. De titulair technisch directeur van de club uit de hoofdstad is tijdens zijn rondreis door Engeland niet alleen bij Potter uitgekomen, maar ook bij Manchester United, waar hij mensen van INEOS leerde kennen. Dit bedrijf is ook grootaandeelhouder van Nice en zo is het balletje met Farioli gaan rollen.