Simeone hekelt Guardiola en Man City: "Ze geven complimenten met minachting"

14-04-2022 08:33 Laatste update: 10:04

Diego Simeone kan zijn ergernis over de slotfase van Atlético Madrid-Manchester City na afloop maar moeilijk verbergen. De Argentijn haalde tijdens de persconferentie uit naar collega Pep Guardiola na het gelijke spel tegen de Engelsen.

Op het veld regende het opstootjes en ook na het duel ging het nog meermaals mis. Jack Grealish en Stefan Savic kregen ruzie en ook bankzitter Sime Vrsjalko raakte betrokken. Laatstgenoemde zou voorwerpen richting de City-spelers hebben gegooid. "Ik heb het niet gezien. Ik bleef op het veld om iedereen te bedanken. Toen ik naar binnen ging, was iedereen al weg. Ik heb niet gezien wat er allemaal gebeurd is", bespreekt Simeone het voorval tijdens de persconferentie.

Guardiola was voor het duel kritisch op de manier waarop Simeone zijn ploeg laat spelen. De Spanjaard heeft de voorkeur voor een aanvallende speelstijl en kijkt niet graag naar ploegen die zich ingraven.  "Ik hoef niets te zeggen over of iemand goed spreekt of niet. Vaak zijn de mensen met een enorme woordenschat erg intelligent. Ze geven je complimenten, met minachting. Maar de mensen met een kleinere woordenschat zijn zo dom niet", reageert Simeone geagiteerd.