Slot in de wolken met transfer Zerrouki: "Waren niet de enige club die hem wilde"

05-05-2023 14:55 Laatste update: 16:33
1

Arne Slot is in de wolken met de transfer van Ramiz Zerrouki. De oefenmeester is blij dat de middenvelder na vele onderhandelingspogingen naar Feyenoord trekt.

Niet drie, maar vier keer scheepsrecht gold vrijdagochtend voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben eindelijk een overeenstemming bereikt met FC Twente over de transfer van Zerrouki. Het is een transfer die Slot goed doet.

"We wilden hem al lange tijd hebben ja, het is voor volgend seizoen eindelijk gelukt", begint Slot op de persconferentie. De oefenmeester geeft uitleg over waarom de club Zerrouki zo graag wilde halen. "Hij is heel belangrijk voor Twente, geeft vorm aan de opbouw en pakt zo veel ballen op. Hij is een winnaar en een hele aardige jongen. Kwaliteiten waar wij naar op zoek waren. Maar dat zijn alle clubs, dus daarom zie je wel dat wij niet de enige club waren die hem wilde hebben."

De komst van Zerrouki betekent niet direct dat Orkun Kökçü vertrekt. "Voor mij is het nog niet duidelijk dat iemand als Orkun Kökcü vertrekt, vanmorgen was daar nog geen sprake van. Het is dus niet dat hij direct zijn vervanger is. Het is heel normaal dat je je elftal versterkt, want wij hebben Fredrik Aursnes nooit echt vervangen", besluit hij.