Wederopbouw bij Ajax noodzakelijk volgens Tadic: 'Willen succesvol zijn'

23-04-2023 19:53

Dusan Tadic vindt dat Ajax zich in de komende maanden moet bezighouden met een wederopbouw. De aanvoerder van de Amsterdammers gaat na afloop op de persconferentie in op een vraag van Volkskrant-journalist Willem Vissers, die een vergelijking met het Ajax van 2018 aanstipt.

Ook toen ging Ajax, net als zondagmiddag, kansloos ten onder tegen PSV (3-0). Erik ten Hag was net aangesteld en coach en moest een geheel nieuwe selectie vormen om uiteindelijk grootse successen te behalen.

Volgens Tadic is dat ook nu het geval. "Ja, natuurlijk. We willen succesvol zijn en iedereen heeft het erover, maar ze weten ook dat we betere spelers nodig hebben. Ik wil hier geen excuses opnoemen, voor niets, maar we moeten het beter doen en verantwoordelijkheid nemen", aldus de Serviër.

Ajax staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie, op maar liefst elf punten achterstand van koploper Feyenoord en drie op nummer twee PSV. De ploeg van trainer John Heitinga maakt echter nog kans op een prijs, als volgende week zondag de bekerfinale tegen eveneens PSV op het programma staat.