Van Nistelrooij over wedstrijdstaking: 'Gaat goed komen, maar we betalen nu nog even de prijs'

23-04-2023 19:33

Ruud van Nistelrooij denkt dat er snel een oplossing komt voor misdragingen van supporters in de Eredivisie. Zondagmiddag ging het weer mis in de topper tussen PSV en Ajax (3-0). Om en nabij de zestigste minuut gooide een toeschouwer een biertje naar Steven Berghuis, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.

"Je zag uiteraard ook aan de reacties van de spelers dat dat niet gewaardeerd wordt. Je zit in een flow, staat met 2-0 voor en dan wil je door." Sommige PSV'ers gingen in gesprek met het publiek, maar Van Nistelrooij had liever gezien dat ze naar binnen gingen. "Om de rust te bewaren en weer de focus te krijgen op de herstart. Je weet dan dat je even tot rust komt en daarna weer gaat. Dat was het belangrijkste."

Hij denkt dat er uiteindelijk een oplossing komt voor dergelijke acties van het publiek. "Je kunt ook over de grens kijken hoe ze het voor elkaar hebben en welke zaken daar gedaan zijn. Dit gaat goed komen, maar we betalen nu nog even de prijs met dat het stilgelegd wordt."