Kökçü klaar voor de volgende stap: "Kan denk ik makkelijk mee met het niveau"

21-04-2023 07:58

Aan zelfvertrouwen bij Orkun Kökçü geen gebrek. De aanvoerder van Feyenoord kan naar eigen zeggen ‘makkelijk mee op het niveau’ van de Europese top.

Kökçü is dit seizoen één van de revelaties van Feyenoord en liet dat in het Europa League-tweeluik tegen AS Roma duidelijk zien. In de heenwedstrijd in De Kuip hadden de Romeinen weinig tot geen grip op de spelverdeler, die het in Rome een stukje lastiger had. Desondanks bleef de Turk zich constant aanbieden en hier en daar met passes strooien die het de Italiaanse defensie moeilijk maakte.

"Ik heb er eerlijk gezegd nog niet bij stilgestaan", begint Kökçü na afloop nadat hem wordt gevraagd of hij het niveau van de Europese top aankan. "Ik heb nu de teleurstelling dat we niet door zijn gegaan naar de volgende ronde, maar het is duidelijk dat ik me beter voel dan de afgelopen jaren."

Binnen een milliseconde staat Kökçü toch even stil bij zijn ontwikkeling. "Ik kan denk ik wel makkelijk mee met het niveau, ja", besluit hij vol bravoure. De middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van menig Europese topclub. Zo zouden verschillende clubs uit de Premier League hem in de gaten houden, waaronder Manchester United.