De Visser over beste rechtsbuiten: 'Zag een klein menneke, wist niet wat ik zag'

18-11-2022 17:30 Laatste update: 17:59

Over precies twee dagen gaat het WK in Qatar van start. VoetbalNieuws sprak in aanloop naar het toernooi met Aad de Mos, Sjors Ultee en Piet de Visser over de ideale elf voor het mondiale toernooi. Tijdens deze editie is er aandacht voor de beste rechtsbuiten.

Voor Piet de Visser is er geen twijfel mogelijk wanneer hem naar de beste rechtsbuiten ter wereld wordt gevraagd. De voormalig scout gaf een avondje uit eten op om de toen nog pas dertienjarige Lionel Messi over het veld te zien dartelen. "We gingen uiteten s'avonds, maar ik hoorde dat het dreamteam speelt. Ik ben scout dus ik ga daar lekker kijken", begint De Visser, die een goede keuze had gemaakt.

"Ik zag een klein menneke lopen met nummer tien op het middenveld. Ik wist niet wat ik zag", aldus De Visser, die meteen onder de indruk was. "Bal aan de voet, versnellen met die bal. Kappen, draaien, doelpunten maken, assists geven. Ik had nog nooit zoiets gezien", vervolgt de voormalig scout, die de aantijgingen over dat Messi te klein zou zijn wegwuifde. "Nou, die benen zijn niet te klein. Hij was de snelste, dat wegdraaien, het zien en dan nog die linkse poot. Niet normaal."

"Geen speler die zo snel is, mét en zonder bal"

De Mos kiest voor Kylian Mbappé, waar volgens hem geen twijfel over bestaat. "Mbappé natuurlijk, dat is op dit moment de beste. Wellicht de allerbeste”, aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV, die kwaliteiten genoeg ziet. “Als je hem op inhoud analyseert is er geen speler die zo snel is met zijn voeten, mét en zonder bal."