Uitschakeling dreunt na bij PSV: 'We hadden in de volgende ronde moeten zitten'

15 maart - 15:10

Volgens Peter Bosz is de teleurstelling binnen de PSV-selectie groot, nadat ze woensdagavond in de Champions League werden uitgeschakeld door Borussia Dortmund. De coach van de Eindhovenaren stelt dat zijn ploeg in de kwartfinales had kunnen en misschien wel móéten staan.

"Stel dat we tegen Dortmund met twee keer 4-0 er vanaf zouden zijn gegaan, dan moet je je hoed afnemen en zeggen van 'ze waren beter'. Wat wij dus gedaan hebben na Arsenal. Daar kunnen we van leren", aldus Bosz vrijdagmiddag op de persconferentie, in aanloop naar het uitduel met FC Twente van zondag.

"Maar dat was nu niet het geval. Ik denk dat de jongens na deze twee wedstrijden niet het gevoel hadden dat Dortmund beter was dan ons. Dus wij hadden in die volgende ronde kunnen, misschien wel móéten zitten. Dus vandaar dat de teleurstelling groter is dan tegen Arsenal. Maar goed, dat neemt niet weg dat er voor ons nu nog één prijs over is en dat is de competitie. We willen kampioen worden, dat roepen we het hele seizoen al. Daar moeten we mee doorgaan door wedstrijden te winnen."

PSV speelt komende zondag om 20.00 uur thuis tegen FC Twente. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van die wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.