Zo kijkt Guardiola naar het aanstaande Liverpool-afscheid van 'beste rivaal' Klopp

27 januari - 09:27 Laatste update: 09:30

De voetbalwereld is in de ban van het aanstaande vertrek van Jurgen Klopp bij Liverpool en dat geldt ook voor Pep Guardiola. De manager van Manchester City ging na afloop van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-1 winst, red.) in op de situatie rondom 'zijn beste rivaal ooit'.

"Ik zal beter slapen", begint Guardiola met een kleine glimlach, waarmee hij juist heel veel respect toont voor Klopp. "De dagen voorafgaand aan wedstrijden tegen Liverpool waren een nachtmerrie. We gaan hem missen. Het nieuws was een schok voor iedereen. Het voelt alsof hij onderdeel is van Manchester City. Als wij iets verliezen, dan kunnen we dat niet loskoppelen van Liverpool en hem (Klopp, red.)."

"Hij was de beste rivaal die ik ooit heb gehad", vervolgt Guardiola, die naast onderlingen confrontaties tussen Manchester City en Liverpool ook tegen Klopp streed in hun gelijktijdige periode in Duitsland. Guardiola was trainer van Bayern München en Klopp van Borussia Dortmund. "De Premier League gaat hem missen. Ik wens hem het beste. Het zal altijd moeilijk worden voor Liverpool."

Klopp gaf aan dat hij de energie niet meer heeft om door te gaan, maar Guardiola doet een voorspelling. "Hij zal het niet toegeven, maar hij komt terug. Dat kan tien jaar duren, maar het voetbal heeft hem en persoonlijkheden als dat van hem nodig. Hopelijk kunnen we volgend seizoen een keer wat eten of drinken, dat verdienen we."

Klopp vertrekt niet per direct bij Liverpool. De Duitse manager maakt het seizoen af op Anfield en zwaait dan na negen jaar af in Engeland.