Done deal: Inter Miami maakt komst Suarez wereldkundig en herenigt spits met Messi

22-12-2023 17:18 Laatste update: 18:24

De Major League Soccer is een wereldster rijker, nu Inter Miami de komst van Luis Suarez wereldkundig heeft gemaakt. De transfer hing al enige tijd in de lucht en is nu dus officieel te noemen. In Miami wordt Suarez herenigd met boezemvriend Lionel Messi, waar de twee al bij FC Barcelona gouden tijdens beleefde.

Bij Inter Miami komt Suarez ook weer oud-ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba tegen. Tussen 2014 en 2020 speelde het viertal ook al samen bij Barça, waarmee het veel successen boekte. Drie jaar geleden mocht Suarez vertrekken uit Barcelona en tekende bij Atlético Madrid, waarmee de spits in zijn debuutseizoen kampioen van Spanje werd. In 2022 vertrok Suarez uit Europa en keerde terug in zijn geboorteland Uruguay, waar hij het shirt van Nacional voor anderhalf jaar droeg. 

In januari van dit jaar tekende Suarez een contract bij Grêmio. Toen Inter Miami een half jaar later boezemvriend Messi verwelkomde, wilde Suarez ook dolgraag naar de VS vertrekken. Nu is dat werkelijkheid geworden, waar de spits de overstap naar de MLS maakt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)