Nieuws

Feyenoord neemt (tijdelijk) afscheid van 5 spelers: koopoptie Sandler niet gelicht

Feyenoord neemt (tijdelijk) afscheid van 5 spelers: koopoptie Sandler niet gelicht

27-05-2022 17:32 Laatste update: 17:47

Feyenoord heeft donderdag afscheid genomen van de nodige spelers. De optie in het contract van Philippe Sandler wordt niet gelicht.

Daags na de verloren Conference League-finale tegen AS Roma (0-1) werd er een seizoensafsluiting georganiseerd door Feyenoord. Daar sprak Arne Slot Cyriel Dessers, Guus Til, Reiss Nelson, Valentin Cojocaru en Sandler toe. Voor al deze spelers geldt dat hun huurperiode in Rotterdam ten einde is gekomen. Daarnaast werd ook video-analist Rob van Leemput in het zonnetje gezet. Hij gaat met pensioen.

'Voor de huurlingen Dessers, Til en Nelson is de nabije toekomst nog onzeker', communiceert de Stadionclub via de officiële website. Het trio keert terug naar respectievelijk KRC Genk, Spartak Moskou en Arsenal, nadat zij allen voor een jaar werden gehuurd. Feyenoord onderzoekt de mogelijkheid hen langer aan zich te binden.

Dat geldt niet voor de Roemeense doelman Cojocaru, voor wie zijn avontuur in Zuid-Holland drie maanden na zijn komst eindigt. Ook Manchester City-huurling Sandler mag zijn geluk elders gaan beproeven. De verdediger kwakkelde het gehele seizoen met blessures en kwam uiteindelijk tot slechts twee optredens in de hoofdmacht van Feyenoord. Daardoor besloten zij de koopoptie in zijn huurovereenkomst niet te lichten.