Nieuws

Heracles-situatie gaat Smit aan het hart: Het doet pijn, heel veel pijn

Heracles-situatie gaat Smit aan het hart: "Het doet pijn, heel veel pijn"

19-05-2022 09:34

De kans is groot dat Heracles Almelo de Eredivisie na zeventien jaar gaat verlaten voor de Keuken Kampioen Divisie. Jan Smit, oud-voorzitter en boegbeeld van de club, gaat de situatie aan het hart en mist het kenmerkende ‘wij-gevoel’ bij de club uit Overijssel.

Met Smit aan het roer ontwikkelde Heracles zich tot een stabiele Eredivisieploeg, maar daar lijkt nu niets meer van over. Met een 3-0 nederlaag tegen Excelsior in de eerste ronde van de play-offs tegen degradatie, lijkt het doek te gaan vallen.

"Het doet pijn dat het zo slecht gaat, heel veel pijn. Ik heb het gevoel dat het wij-gevoel, lange tijd dé eigenschap van Heracles, volledig weg is. Er is heel veel onrust, dat proef je overal. En dat komt de prestaties niet ten goede", wordt Smit geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Als het aan de achterban van Heracles, komt Nico-Jan Hoogma terug om het technisch beleid op zich te nemen. Hoogma was daar tussen 2007 en 2018 verantwoordelijk voor in Almelo, en heeft net zijn functie naast zich neergelegd bij de KNVB. "Ik begrijp dat Nico-Jan Hoogma heel graag weer aan de slag zou gaan als algemeen directeur van Heracles. Alleen: het bestuur omarmt hem niet", weet ook Smit. "Dat vind ik jammer, juist omdat Nico-Jan een man is die de club beter maakt."

Heracles zal zijn beste twee beentjes voor moeten zetten om de 3-0 achterstand weg te poetsen. Zaterdagavond wordt er om 20.00 afgetrapt in het Erve Asito.