Nieuws

Gorter blij met Eredivisiedebuut voor Ajax: 'Het is een stap naar meer succes'

Gorter blij met Eredivisiedebuut voor Ajax: 'Het is een stap naar meer succes'

15-05-2022 20:32

Jay Gorter maakte zondagmiddag na lang wachten dan eindelijk zijn Eredivisiedebuut voor Ajax tegen Vitesse. De doelman kreeg het goede nieuws zaterdag te horen van Erik ten Hag.

Gorter maakte eerder dit seizoen al zijn debuut voor Ajax 1 in de KNVB Beker. "Tegen Excelsior Maassluis was het een leeg stadion, een bekerwedstrijd, net even iets anders dan tegen Vitesse uit in GelreDome met aardig wat supporters. Maar als je eenmaal het veld op komt lopen en het volle uitvak ziet, dan krijg je wel een volle boost", aldus Gorter tegenover de officiële kanalen van Ajax.

Veel teamgenoten wenste Gorter succes voor het duel met de Arnhemmers. "Ik heb veel aan jongens als Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer die me appt voor de wedstrijd, Daley en Davy (Blind en Klaassen, red.), allemaal jongens die me oppeppen om vol gas te geven en weten dat ik het kan."

Gorter kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles. Zijn debuut in de Eredivisie smaakt naar meer. "Laten we zeggen dat het een stap is naar meer succes. Ik denk dat ik me op de trainingen heel erg heb laten zien en me heel erg ontwikkeld heb. Ik ben gehaald met een bepaalde rol, het lag niet in de lijn der verwachting dat het zo snel zou gaan, alleen maar mooi en dat tekent dat het echt goed gaat met mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!