Nieuws

Brobbey wil verder met Ajax: 'Ik hoop dat het goed gaat komen'

Brobbey wil verder met Ajax: 'Ik hoop dat het goed gaat komen'

15-05-2022 17:45 Laatste update: 17:47

Brian Brobbey heeft nogmaals benadrukt dat hij volgend seizoen verder wil met Ajax. De spits wordt verhuurd van RB Leipzig en hoopt er uit te komen met de Bundesliga-ploeg. Wat de kans is dat Brobbey zijn zin in, wil de Nederlander niet kwijt. 

Na het winnen van de landstitel liet Brobbey al doorschemeren dat hij 'ervan uitging' volgend seizoen in Amsterdam te blijven. Om dat te bewerkstelligen, moet Ajax echter het huurcontract met Leipzig met een jaar weten te verlengen. "Of Leipzig me al gesproken heeft? Ze hebben me gesproken, ja. Wat ze zeiden? Dat is tussen mij en Leipzig", zegt Brobbey tegenover ESPN na het gelijke spel met Vitesse. "Ik hoop dat het goed gaat komen. Ik weet het nog niet zeker, maar ik hoop het. Welke rol ik daar zelf in kan spelen? Niks, mijn zaakwaarnemer gaat het regelen."

Brobbey vertrok met veel heisa bij Ajax en keerde enkele maanden later terug. De Nederlander is inmiddels geliefd bij de achterban en was vaak beslissend voor de Amsterdammers: ook tegen Vitesse was de spits weer trefzeker. Brobbey geeft zichzelf een 7 voor zijn tweede seizoenshelft bij Ajax. Interviewer Fresia Cousiño Arias geeft de spits een 7.5. "Dat is wel weinig, hoor…", grapt Brobbey. "Maar ik was er zes weken uit en ik denk dat ik zonder die blessure nog belangrijker geweest zou zijn."