Interview

Ten Hag gebrand op overwinning op PSV: 'Zondag is het payback-time'

Ten Hag gebrand op overwinning op PSV: 'Zondag is het payback-time'

22-10-2021 15:31

Erik ten Hag wil de Eredivisie-topper met PSV van aankomende zondag niet vergelijken met het duel om de Johan Cruijff Schaal. Desondanks haalt de oefenmeester wel lessen uit het treffen met de Eindhovenaren van toen.

"We moeten de bal houden als we 'm veroverd hebben", vertelt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de topper. "Maar eigenlijk heeft dat soort wedstrijden vergelijken nooit zoveel zin. Je kunt er weleens dingen uithalen, maar meer ook niet."

Volgens Ten Hag hoeft hij zijn spelers niet op scherp te stellen na de ruime overwinning op Borussia Dortmund. "Dit is een grote wedstrijd. Een finale. De spelers weten dat ook. Dan staat de boel op scherp. We hebben een groep die al het een en ander heeft meegemaakt. Een groot gedeelte van de groep weet hoe we hiermee om moeten gaan. Die spelers weten de rest daarin mee te nemen en anders grijpt de trainer in", aldus Ten Hag.

Ajax kan zondagmiddag met een fitte selectie aantreden in de topper tegen PSV. Hoewel sommige spelers last hadden van lichte fysieke klachten, zijn die nu zo goed als verholpen. Bij PSV haakte Noni Madueke tijdens de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco geblesseerd af. Hij zal waarschijnlijk niet meespelen en ook achter de naam van Cody Gakpo staat nog een vraagteken.

"Maar ik benader PSV niet anders", stelt Ten Hag. "Ze hebben een goede selectie die dit kan opvangen. Wij kennen PSV erg goed. Zij kennen Ajax ook heel goed. We hebben veel tegen elkaar gespeeld en ik denk niet dat we geheimen voor elkaar hebben. Er zal een strijdbaar PSV staan en bovendien ook een goed elftal." Ten Hag heeft als afsluiter nog een uitsmijter in huis. "Het kan een fantastische week worden. Wij willen nu eenmaal niet verliezen, daar hebben we een hekel aan. Zondag is het payback-time", klinkt het.