Nieuws

Van der Sar opgelucht na hectische periode: 'We hebben alles weer opgepakt'

Van der Sar opgelucht na hectische periode: 'We hebben alles weer opgepakt'

12-05-2022 08:08

Edwin van der Sar heeft woensdagavond zijn tot dusver meest turbulente seizoen als bestuurder bij Ajax afgesloten. De Amsterdammers wonnen in eigen huis van sc Heerenveen en sleepten de 36ste landstitel binnen, waardoor het seizoen geslaagd is in de hoofdstad. 

Het vertrek van Marc Overmars hakte er begin februari flink in bij de Amsterdammers. "We kennen elkaar al zolang", zegt Van der Sar tegenover De Telegraaf. "Zowel als ploeggenoot bij Ajax en als bestuurders. Dan zie je hoe zijn gedrag collega's bij Ajax verdrietig heeft gemaakt. Ik wil er niet te veel meer over kwijt", zegt de oud-doelman. "Vlak na zijn vertrek heb ik Marc nog regelmatig gesproken, de laatste maand niet meer. Ook hij heeft er een flinke knauw aan overgehouden", stelt Van der Sar over de vertrokken directeur voetbalzaken, die nu actief is bij Royal Antwerp. 

Ajax had dit seizoen last van een hoop nare gebeurtenissen: onlangs overleden oud-Ajacied Jody Lukoki en Ajax-legende Henk Groot. "We sluiten het seizoen af met in één week het overlijden van onze oud-spelers Jody Lukoki en Henk Groot. Ik kende Henk van Lucky Ajax en oude beelden. Wat kon die man koppen", vertelt Van der Sar in memoriam. Dit seizoen gebeurde ook positieve dingen, erkent de bestuurder. "Gelukkig hebben we dit seizoen een financiële regeling met de familie van Abdelhak Nouri getroffen. Hij houdt voor altijd een speciale plaats binnen onze club."