Nieuws

Sprookje Union lijkt ten einde: Schreuder zet reuzenstap richting Belgische titel

Sprookje Union lijkt ten einde: Schreuder zet reuzenstap richting Belgische titel

11-05-2022 22:35 Laatste update: 22:54

Het seizoen lijkt net te lang te duren voor Union Sint-Gillis. Regerend Belgisch kampioen Club Brugge versloeg de verrassend sterk presterende promovendus voor de tweede keer in vier dagen tijd en lijkt daarmee de strijd om het kampioenschap te hebben beslist: 1-0.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen in punten gelijk, waardoor de belangen groot waren. De eerste ontmoeting in de play-offs tussen beide teams werd met 0-2 gewonnen door Club Brugge en ook het tweede duel werd een prooi voor Paars-Zwart.

Tajon Buchanan opende de score namens de thuisploeg. Via Antony Morris werd zijn inzet tot doelpunt gepromoveerd. Even daarvoor pakten de donkere wolken zich al samen boven Union. Koki Machida kon zes minuten voor de openingstreffer inrukken nadat hij zijn tweede gele prent in ontvangst had genomen.

Simon Mignolet hield de thuisploeg met diverse knappe reddingen op de been, waardoor de 1-0 zege over de streep werd getrokken. Dankzij de minimale overwinning ligt Alfred Schreuder op poleposition voor de landstitel. Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong op Union drie punten.